Botoşaniul, scos în lume de colecţionarii unor elemente de numismatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei colecţionari s-au întors acasă medalii şi premii I de la o expoziţie de numismatică de amploare din Bârlad. Peste 100 de persoane din toate colţurile ţării au fost prezente la vernisajul expoziţiei „Tradiţii şi Continuitate".

Stelian Brânzei este unul dintre participanţii care a fost medaliat şi răsplătit cu trei diplome de onoare pentru activitatea sa numismatică şi sutele de exponate prezentate la  Bârlad.

Manifestarea a fost organizată în cadrul acţiunilor dedicate Zilelor Culturale ale Bârladului de către Secţia Societăţii de Numismatică Română din acea localitate.

Ceilalţi doi botoşăneni care au contribuit la expoziţie cu câteva sute de elemente de numismatică sunt Ioan Siminiceanu şi Mihai Cornaci, cel din urmă prezentând şi o serie de exponate ce aparţin fiului său. În total, cei trei au adus acasă cinci locuri I.

„Am participat în sute de expoziţii în ţară dar şi în străinătate. Aceste premii obţinute reprezintă reconoaşterea muncii mele de-o viaţă. De peste 50 de ani colecţionez elemente de numismatică.  Numai la insigne am peste 50.000 de elemente şi mă pregătesc să intru în cartea recordurilor", a spus Stelian Brânzei, cel a început să contruiască un muzeu unicat al insignelor la Botoşani.

Au fost expuse începând de la monede până la însemne monetare, jetoane, bancnote, asignate, bonuri, bilete ipotecare, medalii, elemente de sigilografie şi heraldică, decoraţii civile şi militare. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite