Botoşaniul, curăţat de rable în 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii maşinilor abandonate pe străzile şi în parcările din oraş sunt somaţi să le ridice până la sfârşitul anului. Angajaţii Primăriei au numărat 120 de autoturisme „uitate“ pe spaţiul public în Botoşani. Proprietarii care nu şi le revendică în timp util le pot recupera de la depozit.

Municipalitatea din Botoşani a anunţat că, până la sfârşitul anului, are în plan să ridice toate maşinile abandonate sau fără stăpân care ocupă domeniul public al oraşului. Angajaţii Primăriei au numărat 120 astfel de maşini, iar proprietarii lor au fost somaţi să le ridice în termen de 30 de zile.
În caz contrar, hârburile vor fi ridicate pe cheltuiala municipalităţii pentru a fi radiate din circulaţie şi apoi valorificate pentru recuperarea cheltuielilor. 

„Până acum, am ridicat 55 de maşini abandonate, fiecare proprietar fiind somat în prealabil. Puţini însă şi-au luat singuri maşinile de pe domeniul public. Cele mai multe au fost ridicate de noi“, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Hârburile vor fi vândute la fier vechi

Rablele ridicate de prin oraş sunt duse în parcul auto al firmei Hi Speed Recovery, din Zona Industrială, unde sunt ţinute cel puţin 30 de zile. În tot acest timp, Primăria este obligată să deschidă licitaţii pentru valorificarea lor. În cazul în care maşinile nu sunt cumpărate prin licitaţie publică, ele pot fi vândute la fier vechi.

„Procedura este de durată, însă nu avem ce face. Până acum nu am reuşit să vindem nicio maşină prin licitaţie. Ca să scăpăm de ele, le dăm la fier vechi, de unde încasăm, în medie, 200 de lei pe bucată, cu 100 de lei sub costurile noastre“, a precizat Ghiorghiţă. Edilii susţin că municipalitatea are de câştigat, prin  deblocarea unor locuri de parcare sau redarea spaţiilor verzi domeniului public. Botoşănenii apreciază acţiunea Primăriei. Oamenii spun că sunt maşini care nu au mai fost mutate din loc de 20 de ani şi este firesc ca parcările să fie eliberate de aceste rable.

„Este inestetic să vezi prin oraş maşini părăsite. Spre exemplu, am două rable în faţa blocului pe care nu ţin minte să le fi mutat cineva cu anii. Sunt lăsate aici de când mă ştiu şi nimeni nu ştie ale cui sunt“, a declarat Olga Cirimpoi, pensionară.

Proprietarii rablelor nu ripostează
Niciun botoşănean nu a reclamat până acum că i-a fost ridicată şi vândută maşina la fier vechi. „Unul dintre motive ar fi că cei care îşi vor maşinile înapoi trebuie să plătească o amendă de 2.000 de lei şi costurile pentru ridicat şi depozitat. Proprietarii sunt de regulă în vârstă sau au plecat definitiv din ţară“, a spus Ghiorghiţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite