Botoşani: Groparii termoficării s-au cuibărit în posturi călduţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termica a pierdut în opt ani 19.000 de abonaţi şi a intrat în faliment cu datorii de 100 de milioane de lei. Trista performanţă a fost atrinsă în mandatele unui fost primar şi a doi foşti directori.

Termoficarea centralizată a început să dea rateuri în perioada 2000-2004, adică exact în mandatul fostului primar Florin Egner. Botoşănenii nu au putut uita iarna din 2003 când nu au avut aproape deloc căldură în case şi s-au debranşat masiv.

Pentru a putea menţine în viaţă sistemul de termofocare, în loc să fie făcute investiţii şi disponibiliări de personal ca să rentabilizeze activitatea, Consiliul Local care era acţionar majoritar şi cei care au fost la conducerea CET-ului au angajat Termica în tot felul credite pentru a cumpăra combustibil de firme fantomă şi dezvolta afaceri păbuboase ce nu aveau nucio legătură cu obiectul de activitate al societăţii. 

După ce au distrus sistemul de termoficare al oraşului cei care au fost la conducerea Termciii au ajuns în posturi bine plătite de statul român.

Află unde s-au cuibărit groparii termoficarii oraşului din săptămânalul ADS Botoşani, care este de astăzi la chioşcuri. Ziarul costă 0.90 de lei şi are  24 de pagini, cu analize despre problemele botoşănenilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite