Botoşani: Vezi aici rezultatele finale de la bacalaureat 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii şcolari , care au plecat la Iaşi să ia lucrările recorectate, vin cu veşti bune. Multe note au fost mărite în urma recorectării tezelor. Rămâneţi pe botosani.adevarul.ro pentru a vedea care sunt REZULTATELE FINALE pentru Botoşani.

Descarca de AICI rezultatele finale

81 din cei 98 de candidaţi respinşi în prima etapă au obţinut note de trecere. Este vorba despre absolvenţi care au primit note peste cinci si au contestat rezultatele. Şi mediile între 9 şi 9,99 au crescut de la 190 la 202. O creştere s-a înregistrat şi la mediile situate între 8 şi 8,99. Numărul lor a crescut de la 542 la 600.

O scădere se înregistrează la mediile cuprinse între 7 şi 7.99. Numărul lor a scăzut de la 639 la 629. Mai multe note cuprinse între 6 şi 6,99 s-e înregistrează după contestaţii. Numărul a crescut de la 576 la 646.

Rata de promovabilitate a crescut cu 2,27% după soluţionarea contestaţiilor. 58,27% dintre absolvenţii de liceu au fost admişi la examenul de bacalaureat.

ora 11.45

1391 de note au rămas aceleaşi după recorectarea celor peste 2000 de teze contestate. 498 de note au fost majorate . 195 de absolvenţi au primit însă note mai mici după recorectarea lucrărilor.

Datele au fost centralizate şi, în scurt timp, listele finale vor fi afişate în centrele de examinare. „Rezultatul final nu va schimba cu mult procentul de promovabilitate de 56% înregistrat înainte de contestaţii", a spus Ada Macovei, inspector general IŞJ Botoşani.

Probleme sunt doar cu şapte teze care sunt acum recorectate de o a III a comisie. Asta pentru că diferenţele de notare sunt mari. Cinci lucrări  de la biologie, matematică II şi limba română au primit note majorate cu cel puţin 1,5 puncte după ultima recorectare. Alte două teze au primit note mai mici cu cel puţin 1,5 puncte după contestaţie. Profesorii din primele două comisii vor trebui să dea acum explicaţii.

ora 9.15

La o primă verificare, peste 700 de note au fost mărite în urma recorectării tezelor.  150 au rămas la fel iar peste 500 au fost micşorate. " Mărite au fost notele de peste 4,50. Vorbim de o mărire, în unele cazuri, chiar şi cu două puncte. Până la ora 11 vor fi centralizate toate rezultatele şi vom afişa  listele cu rezultatele finale. Mulţi dintre absolvenţi vor avea motive de bucurie", a spus Carmen Nechita, inspector şcolar IŞJ Botoşani.

La această oră, membrii comisiei pregătesc listele pe care le vor distribui centrelor.

 Ora 22.30

În urmă cu puţin timp, tezele recorectate de comisia de evaluarea ieşeană au fost preluate de inspectorii şcolari de la Botoşani care vor face noapte albă ca să pregătească listele cu rezultatele finale." Momentan vă pot spune că  sunt multe note mărite cu un punct şi chiar două în urma recorectării tezelor" , a spus Carmen Nechita, inspector şcolar IŞJ Botoşani.

 ora 7.00

Rezultatele dezastruoase de la sesiunea din 2011 a examenului de Bacalaureat, respectiv o promovabilitate de doar 56%, au dus la depunerea a 1.954 de contestaţii. Cele mai multe, în număr de peste 700, au fost depuse la limba română

Rezultatele vor fi afişate astăzi la centrele de examinare. Rămâneţi pe botosani.adevarul.ro pentru a vedea toate rezultatele.

Citiţi mai multe despre Bacalaureat 2011 la Botoşani:

Bacalaureat 2011 Botoşani cu promovabilitate 56%: 1412 elevi nu au luat măcar nota cinci la examen! (UPDATE)

Botoşani: Doi elevi au fost prinşi copiind şi eliminaţi de la BAC

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite