Botoşani. Ultima oră! Apa Grup a băut palma cu Termica. Botoşănenii vor avea apă caldă după programul normal de furnizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile dintre reprezentanţii SC Apa Grup SA şi  SC Termica SA au avut loc în această dimineaţă, la sediul operatorului de apă. În urma dicuţiilor s-a stabilit ca Apa Grup să continue furnizarea de apă către societatea de termoficare.

În urma negocierilor, Termica s-a obligat să pună la dispoziţie operatorului de apă noi bilete la ordin, să efectueze plăţi şi să ofere noi garanţii financiare. Astfel, reprezentanţii termoficării s-au angajat să facă plăţi în cursul lunii septembrie de minim 100.000 de lei, să ofere un bilet la ordin în valoare de 150.000 de lei, scadent în luna septembrie, precum şi altele, scadente în octombrie şi a căror valoarea urmează a fi stabilită.

Operatorul de apă va solicita instituirea sechestrului pe o serie de bunuri aparţinând Termica SA, reprezentând echipamente tehnice şi birotică." se arată într-un comunicat de presă semnat de Maricel Georgescu, directorul Apa Grup.    

Negocierile de asatăzi  au avut menirea de a încheia un conflict financiar declanşat de ridicarea licenţei de producere a energiei electrice de către Termica, societatea nemaiputând, astfel, să acopere datoriile pe care le are către SC Apa Grup SA. Cum şi operatorul de apă are de făcut plăţi către furnizori, restanţele, de circa 5,1 milioane de lei, ale Termica pentru apa folosită, reprezintă o problemă considerabilă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite