Botoşani. Şcolile la care elevii au rezultate slabe vor fi monitorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai proaste şcoli sunt cele din mediul rural unde jumătate dintre elevi sunt sub nota 5
Cele mai proaste şcoli sunt cele din mediul rural unde jumătate dintre elevi sunt sub nota 5

Conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar şi-a exprimat nemulţumirea faţă de unele şcoli la care elevii au obţinut note mici la testele naţionale. Toate aceste unităţi de învăţământ vor fi monitorizate de inspectorii de limba română şi matematică.

Inspectoratul Şcolar va analiza situaţia unităţilor de învăţâmânt unde elevii au obţinut note proaste la testele naţionale şi va încerca să stabilească şi motivele care au dus la acest lucru. Potrivit IŞJ Botoşani cele mai slabe şcoli din judeţ sunt cele din Dorobanţi şi Cordăreni unde peste 50% % dintre elevi au luat note sub cinci la limba română.

La Matematică cei mai slabi elevi din judeţ sunt de la Şcoala 1  Dorohoi şi la cea din Albeşti. O situaţie dezastruasă au elevii Grupului Şcolar  Alexandru Vlahuţă din Şendriceni care în proporţie de 82% au fost notaţi cu note între 1 şi 4 la testul  naţional de matematică.

Conducerea Inspectoratului Şoclar a decis ca inspectorii de limba română şi cei de matematică să participe mai des  la orele care se predau în aceste şcoli pentru a vedea care sunt motivele care au dus la aceste rezultate slabe.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite