Botoşani „Nu mi-aş da nici curcile să le înveţe engleză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Păltiniş este revoltat că şcoala are o directoare repetentă la titularizare. Managerii care sunt profesori suplinitori nu pot fi schimbaţi pentru că organizarea concursurilor a fost stopată de Ministerul Educaţiei.

Celor peste 500 de elevi de  la şcolile din localităţile Cristineşti, Dimăcheni şi Păltiniş nu ar trebui să li se ceară performanţă, de vreme ce înşişi directorii acestor unităţi au obţinut note sub cinci la titularizare. Spun asta chiar primarii din comunele unde şcolile sunt conduse de profesori suplinitori slab pregătiţi.

„Nu cunosc câtă engleză ştie doamna director, dar eu nu mi-aş da nici curcile să le înveţe carte. Anul trecut a luat 1,60 la titularizare şi a fost numită în funcţie“, a spus Costel Romanescu, primarul din Păltiniş despre directoarea şcolii, Ioana Ştefana Chirilă, cea care a picat şi anul acesta examenul cu nota 3,60.

Ioana Ştefana Chirilă (33 de ani) a fost numită director al Şcolii Generale din Păltiniş la 1 septembrie 2010, prin delegaţie dată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani. Tot atunci a primit funcţia şi Petronela Zaharia, directoarea Şcolii Dimăcheni, care a picat titularizarea cu 4,35, deşi predă franceza şi engleza de opt ani la această unitate. „Au dat la o parte un profesor titular cu 33 de ani la catedră, ca să fie ea director. Nu ştiu ce model poate fi pentru elevi un director de nota patru“, a spus Ştefan Cojocaru, edilul din Dimăcheni.

IŞJ invocă scuze

Un director repetent au şi elevii de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Cristineşti. Profesoara de chimie, Otilia Luca, nu a reuşit să ia examenul, dar aşteaptă performanţă de la cei pe care îi conduce.
Inspectorii şcolari susţin că nu au avut de ales. „Salariile sunt mici, iar obligaţiile mari. Greu găseşti la sate un profesor titular care doreşte să fie director. Numirea lor este o soluţie de compromis“, a declarat Ada Macovei, şefa IŞJ Botoşani, adăugând că directoarele vor rămâne în funcţie până când Ministerul Educaţiei va da undă verde pentru organizarea unui concurs  pentru aceste posturi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite