Botoşani: ALERTĂ! Incendiu de proporţii în zona industrială a oraşului (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alarma a sunat  la pompieri şi două echipaje au plecat la intervenţie.

UPDATE: Ora 15.45

Pompierii au finalizat cercetările la depozitul Castilio

Potrivit ISU Botoşani, incediul a fost produs din cauza nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul executării unor lucrări de sudură.

Incediul s-a produs după ce brocurile de sudură au căzut pe europaleţii din lemn. Flăcările s-au extins şi la câteva baxuri de vată minerală şi polistiren. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea incendiului puţin înainte de ora 11.00.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Intervenţia a durat aproximativ un sfert de oră.

Valoarea bunurilor materiale distruse a fost estimată la cca. 1.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei.

La ora 11.00, alarma a sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU)  şi două echipaje au fost solicitate să intervină pentru stingerea flăcărilor care au cuprins cel mai mare depozit de materiale de construcţie din zona industrială a oraşului.

image

„ Nu cunoaştem cauza izbucnirii incendiului. Ştim că au ars paleţi de lemn iar flăcările s-au extins cu repeziciune. Din fericire, s-a reuşit localizarea incendiului înainte ca flăcările să cuprinsă tot depozitul" a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

Zeci de tone de materiale lemnoase şi de construcţie au fost salvate înainte de a deveni scrum. Până la această oră, nu sunt cunoscute pagubele incendiului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite