Botoşani : Gospodărie incendiată de trei ori în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, o familie din satul Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, şi-a văzut pentru a treia oară în ultimele două săptămâni averea ameninţată de flăcări.

De fiecare dată, pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat de o persoană necunoscută. Dacă incendiile din 16 şi 18 februarie 2011 nu s-au soldat cu pagube materiale însemnate, evenimentul produs pe 5 martie a lăsat familia fără un acoperiş deasupra capului.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost sesizat despre producerea incendiului puţin după ora 18.00. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă, şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Frumuşica. Incendiul a fost stins cu mijloace de primă intervenţie. Flăcările au distrus acoperişul casei şi o parte din bunurile aflate în locuinţă, valoarea pagubelor fiind estimată la peste 10.000 de lei", a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Calvarul familiei din Vlădeni Deal a început pe 16 februarie, când o persoană necunoscută i-a incendiat adăpostul de animale. În aceeaşi seară, trei depozite de furaje ale vecinilor săi au fost incendiate. Două zile mai târziu a fost solicitat sprijinul pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje, care era lipit de casă. Cele trei cazuri au fost preluate de lucrătorii Postului de Poliţie Frumuşica.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite