Botoşani: Zilele Oraşului sărbătorite cu post şi rugăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Sfântul Gheorghe, botoşănenii nu se vor putea bucura de concerte şi distracţie ca în anii trecuţi. Pentru că Ziua Oraşului cade în Postul Paştelui, municipalitatea a renunţat la concerte, mici şi bere şi va doar de pomană la toată lumea sarmale, cozonac şi vin la hramul Bisericii Sfântul Gheroghe.

Zilele Oraşului, sărbătorite pe 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, cad în acest an în Postul Paştelului, iar municipalitatea vrea să respecte tradiţia creştin-ortodoxă şi de aceea nu va organiza spectacole. Nici măcar de foc de artificii nu vom avea parte, primăria intenţionând să organizeze doar activităţi culturale şi religioase. Teatrul de Păpuşi Vasilache, Teatrul Mihai Eminescu şi Filarmonica vor oferi câte un spectacol gratuit.  

Ce mai importantă activitate va fi hramul oraşului unde toţi botoşănenii sunt invitaţi la Biserica Sf. Gheorghe pentru a servi sarmale, cozonac şi vin oferit de pomană de primărie. Municipalitatea apreciază că vor fi date de pomană 8000 de porţii de  sarmale de post pregătite de bucătăresele de  la cantina săracilor.

Slujba religioasă de Zilele Orasului va fi evident oficiată la  Biserica Sfântul Gheorghe, dar pe va fi oficiata 25 aprilie, şi nu pe 23 aprilie când ar trebui.  Decizia aparţine preoţilor care au motivate că  sărbătoarea Sfântului Gheorghe coincide în acest an cu ultima zi din Săptamana Mare. Tot  pe 25 aprilie i se va înmâna Înalt Presfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite