Botoşani: Sute de tone de materiale de construcţii au fost furate de la sinistraţii din Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

43 de case care trebuiau construite pentru sinistraţii din Dorohoi nu pot fi începute pentru că din depozite au dispărut fără urmă materialele de construcţie. Prefectul judeţului va sesiza organele de anchetă penală.

Din totalul de 490 case care trebuiau să fie  reconstruite la Dorohoi  au fost finalizate doar  399, din care  279  au fost deja recepţionate şi predate beneficiarilor, iar 48 sunt în  lucru. La 43 de case nici nu au început lucrările de reconstruire şi asta pentru că nu mai sunt materialele necesare ridicării lor.

 În urma unui inventar a ieşit la iveală că din depozite lipsesc  24 de tone de armătură fier,  1.000 de metri cubi de cherestea, peste 3.000 metri cubi de nisip, 12.500 metri cubi de cărămidă,  5 tone de var,  4.500 metri pătraţi de vată minerală şi aproape 2.000 metri pătraţi de plăci de gresie şi faianţă. .

Totodată au fost semnalate grave neregului în actele contabile şi  de inventar.  Responsabili cu gestionarea stocurilor preluate de la Agenţia Naţională de Locuinţe sunt şase funcţionari desemnaţi din cadrul Primăriei Dorohoi care probabil vor trebui să justifice acum ce au făcut cu toate aceste materiale care nu se mai regăsesc în depozite.

Ieri,  la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Cristian Roman a afirmat că va sesiza  Poliţia,  Parchetul şi Curtea de Conturi  pentru a deschide o anchetă în acest caz.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite