Botoşani: Policlinica ar putea fi privatizată: Medicii îşi vor face aici cabinete particulare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani:La Spitalul Judeţean au început demersurile pentru privatizarea policlinicii
Botosani:La Spitalul Judeţean au început demersurile pentru privatizarea policlinicii

Conducerea unităţii crede că externalizarea acestui serviciu va reduce cheltuielile Spitalului Judeţean. Medicii sunt deja interesaţi de concesionarea cabinetelor medicale din policlinică.

Un cabinet ginecologic, unul stomatologic şi altul de psihiatrie ar putea funcţiona în cadrul Policlinicii odată cu externalizarea serviciilor. Privatizarea se va face prin sistem de comodat, susţin şefii Spitalului Judeţean Botoşani.

Mai exact, medicii care vor concesiona cabinetele din Policlinică vor plăti chirie Consiliului Judeţean, administrator al spaţiului, şi vor încheia separat contracte cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate. ,, În paralel, aceştia îşi vor putea continua activitatea în spital la fel ca medicii de familie. La cabinetele din policlinică se vor gospodări singuri exact ca la privat,, a spus dr. Cornel Enache, manager Spitalul Judeţean Botoşani.

În momentul de faţă, în Ambulatoriul Spitalului Judeţean lucrează 40 de asistente şi un medic. Gărzile din policlinică sunt făcute voluntar de medicii care lucrează pe secţiile spitalului.

Încercarea de a privatiza policlinica vine după ce laboratorul de analize medicale a fost privatizat luna aceasta.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite