Botoşani: Scurgeri de gaz şi foc lângă Spitalul de Copii(FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii care lucrau la reţeaua de termoficare au atins cu flacără deschisă o conductă de gaz care s-a fisurat şi a luat foc.

UPDATE: Incendiul a fost produs de lucrările la sistemul de termoficare

"S-a constat că branşamentul de gaze naturale a fost străpuns în urma unor lucrări efectuate de o firmă la sistemul de termoficare, generând un incendiu. Incendiul a afectat un bloc aflat în proximitatea branşamentului de gaze naturale.Reluarea alimentării cu gaze naturale către consumatorii afectaţi din imobilul de pe Aleea Pinului, nr. 7, din municipiul Botoşani se va face după înlocuirea branşamentului avariat, cel mai probabil în această după-amiază" se arată într-un comunicat al Eon.

image

Acest incident, care din fericire s-a terminat cu bine a scos la iveală un lucru extrem de grav. Conducta de gaze nu avea ce căuta alături de cea de termoficare. O spun chiar specialiştii care abia cum îşi dau seama că reţelele de utilităţi ale oraşului  au fost gândite şi  proiectate prost. „Nu are ce căuta ţeava de gaze lângă a noastră. Este total interzis aşa ceva. Echipa de muncitori care a lucrat este autorizată să facă aceste lucrări şi nici nu s-a gândit cineva că pe acolo poate să treacă o conductă de gaze. Bine că nu a fost mai râu pentru că se lucra cu flacără deschisă la izolarea conductelor de căldură şi apă caldă „ a spus Petru Botez, dirigintele de şantier de la Modern Calor.

Incidentul a avut loc la ora 13.00,  pe Aleea Pinului unde se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a reţei de termoficare.

image

Se pare că muncitorii sudau conductele care trec pe sub cea de gaz, fisurată cel mai probabil în timpul săpăturilor. În zonă erau scurgeri de gaz şi aşa izbucnit incendiul, cred anchetatorii.

image

 Locatarii blocurilor în faţa cărora este deschis şantierul au auzit o bubuitură puternică şi au văzut flăcările mari care ajungeau până la primul etaj. "Muncitorii care lucrau la tevile de apa calda si caldura i-am vazut ca sudau cu o butelie.

image

Deodată am auzit o bubuitură puternică şi am văzut o flacără mare. Muncitorii au lutat-o la fugă şi s-au ascuns după conducta de apă", a spus Viorel Apetrei, martor.

"S-a intervenit pentru răcirea zonei şi a materialelor combustibile, evitându-se astfel extinderea incendiului. Concomitent, s-a acţionat pentru evacuarea a 36 de persoane din două scări de bloc. Intervenţia a durat mai puţin de 20 minute şi s-a încheiat imediat ce echipele E.ON Gaz au întrerupt furnizarea gazului metan. Evenimentul s-a produs cel mai probabil din cauza nerespectării normelor de prevenire a incendiilor pe timpul executării unor lucrări de lipire", a spus Dorina Lupu, purtătoarea de cuvânt de la ISU Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite