Botoşani: Prima de Paşte: urări de bine pentru bugetari, prime mici la companiile mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce bugetarii speră măcar să primească restul de bani din al 13-lea salariu,  angajaţii firmelor private vor primi cel mult  300 de lei ca primă de Paşte. 

Guvernul a horărât ca în acest an bugetarii să nu primească nicio primă de Paşte. Angajaţii din administraţia publică, sănătate, învăţământ sau finanţe sunt deja obişnuiţi că de sărbătări vor primi cel mult urări de bine pentru că nici anul trecut nu s-au ales nu nimic. Mai mult, şefii din administraţie au atras chiar atenţia că acordarea primelor de Paşte este  ilegală. „ Potrivit noii legi a salarizării nici nu se mai poate discuta de spre premii, prime sau sporuri." ne lămureşte Mihai Tâbuleac, preşedintele Consiliului judeţean.  

Şi totuşi, sindicaliştii trag  nădejde ca până de Paşte să obţină măcar ceva în plus la salar pentru bugetari. Andrei Paramanov, preşedintele filialei Botoşani a sindicatului funcţionarilor publici „Sed Lex" speră să obţină până de sărbători plata ultimei tranşe din cel de-al 13 -lea salariu.

Salariaţii dela E.on  Moldova vor primi cele mai mari prime de Paşte. Potrivit contractului colectiv de muncă ei vor pleca acasă de sărbători cu jumătate de salariu în plus.  Şi Poşta Română îşi va răsplăti salariaţii cu prime a căror valoare diferă în funcţie de vechimea în muncă şi de câţi copii minori au în întreţinere.  Spre deosebire de anii trecuţi,  companiile multinaţionale şi băncile nu vor acorda prime angajaţilor. Firmele private care au avut profit  acordă prime sau bonuri de masă în valoare de cel mult 300 de lei.

 Citiţi mai multe amănunte mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite