Botoşani: Mascaţii au descins astăzi la locuinţele unor hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi agresori au fost arestați de Poliție
Cei doi agresori au fost arestați de Poliție

Poliţiştii au efectuat astăzi nouă percheziţii la domiciliile unor persoane  suspectate de implicare în săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. Trei suspenţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

În urma descinderilor a fost destructurată o grupare infracţională care îşi dirija activităţile ilicite pe săvârşirea infracţiunilor de furt, fiind identificate şi recuperate bunuri provenind din comiterea  mai multor astfel de fapte.

La descinderi au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cadre ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Zeci de polişişti şi jandarmi  au descins în nouă  locuri din municipiul Botoşani, oraşul Bucecea şi comunele Mihai Eminescu, Vorniceni şi Cristeşti, unde au efectuat percheziţii la locuinţe aparţinând mai multor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat al IJP Botoşani, „ descinderile au fost efectuate în vederea documentării activităţii infracţionale a 9 suspecţi implicaţi în comiterea mai multor furturi din locuinţe, în perioada august 2010 - mai 2011, Prin faptele săvârşite, s-a creat în dauna părţilor vătămate un prejudiciu total de peste 150.000 lei".

În prezent, faţă de 3 dintre cele 9 persoane cercetate, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca pentru alţi 3 suspecţi, cu privire la care s-a stabilit faptul că nu se află pe teritoriul României, să fie solicitată emiterea de mandate de arestare preventivă, în lipsă. Celelalte persoane sunt cercetate în continuare în stare de libertate.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite