Botoşani: Inedit: Morminte săpate în pantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cimitirul Pacea morţii sunt îngropaţi în pantă
În cimitirul Pacea morţii sunt îngropaţi în pantă

Botoşănenii aproape că  nu mai au unde să-şi îngroape morţii, şiasta pentru că locurile de veci din cimitire sunt pe terminate. La Pacea morţii sunt îngropaţi în pantă, iar la Eternitatea mormintele au ocupat aleile.  La un oraş cu o populaţie de aproape 140 de mii de locuitori, în cele două cimitire mai sunt 2000 de locuri de veci.

Locurile de veci au ajuns să se tranzacţioneze prin mica publicitate. „Cumpăr loc de veci în cimitirul Pacea. Rog seriozitate" aşa sumă unul dintre anunţurile de la mica publicitate apărut într-un ziar. Persoana care a dat anunţul este dispusă să ofere pentru un loc  de vecibun , amenajat corepunzător şi situat pe o aleea principală cel mult 5000 de lei.

Potrivit  conducerii Urban-Serv, societate care administrează cele două cimitire din oraş, pentru următorii trei ani  ar fi suficiente locuri de veci însă majoritatea botoşănenilor refuză să le concesioneze pentru că sunt în pantă, ori la marginea cimitirelor, în zone neamenajate.

 „ Este adevărat că locurile pe care le avem nu sunt din cele mai bune, dar nu se poate spune că morţii rămân neîngropaţi pentru că dispunem totuşi de aproape 2000 morminte libere. Mai degrabă botoşănenii sunt pretenţioşi şi vor, dacă se poate, să concesioneze doar locurile de veci de la aleile principale. „ susţine Gheorghe Pricopi, directorul de la Urban Serv. 

Mai multe amănunte citiţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite