Botoşani: ITM Botoşani va concedia 15 salariaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia şi-a dat afară toţi şoferii. Pe rând, salariaţii rămaşi vor face de serviciu la ghişeul de relaţii cu publicul

Disponibilizările lovesc fără milă şi în personalul instituţiilor publice. Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşăni a anunţat că va trimite în şomaj 15  salarianţi întrucât instituţia a fost obligată să-şi reducă numărul de posturi cu 20%.

Înafară de doi şoferi şi un munictor calificat, restul angajaţilor concediaţi sunt de la serviciile de inspecţie şi economico-finaciar. Cei 15 angajaţi urmează să-şi înceteze activitatea pe data de 22 ianuarie, după expirarea perioadei de preaviz, conform legii.

Cu un personal şi aşa prea redus  sarcinile celor plecaţi au fost preluate de personalul rămas, un inspector urmând să se ocupe de 2800 carnete de muncă, faţă de 500 câte avea în grijă până acum. În plus, prin rotaţie, tot  personalul va trebui să facă de serviciu la ghişeul de relaţii cu publicul, câte o zi pe săptămână. Şi cum instituţia a râmas şi fără şoferi, maşinile de sergiciu vor fi preluate de către inspectorii de muncă de la corpul de control.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite