Botoşani: Funcţionari publici, judecaţi pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inspector fiscal, un gardian de la Penitenciar şi un poliţist riscă ani grei de puşcărie pentru că au luat şpagă.

Toţi sunt judecaţi de magistraţii de la Tribunalul Botoşani pentru fapte de corupţie. Intersant este poliţistul, gardianul şi inspectorul fiscal şi-au riscat libertatea pentru sume penibile.

15 ani de puşcărie riscă Mihai Dan Bîlbă, gardian la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani. În septembrie 2010, acesta a luat 800 de lei şpagă de la un tâlhar condamnat la cinci ani de puşcărie, în schimbul promisiunii că îl va ajuta să obţină unele drepturi şi să îşi execute pedeapsa în regim semideschis. Deţinutul l-a reclamat iar gardianul a fost prins în flagrant când lua mita.

Pentru câteva kilograme de frcute şi-a riscat libertatea şi Ionuţ Toma, agent la Poliţia Municipiului Botoşani. Acesta cerea şpagă agenţilor comerciali pe care îi controla ca să închidă ochii pentru unele nereguli descoperite. Agentul a pretins comerciantului Nicu Bogdan Curduman fructe în valoare de 43 de lei ca să îl scutească de sancţiuni. Ancheta a scos la iveală că poliţistul a mai luat şpagă de 2600 de lei de la alţi opt agenţi economici.

15 ani de puşcărie îl va costa pe un inspector fiscal şpaga de 700 de lei luată de la patronul unei firme în schimbul neconsemnării unor procese verbale de inspecţie fiscală care i-ar fi adus o amendă de 8000 de lei. „Inculpatul a fost prins în flagrant cu prilejul primirii sumei de 300 de lei, marcaţi cu menţiunea „Mită", de la denunţărul Mihai Gagea" a declarat Cristina Popovici, prim procuror Parchetul d epe lângă Tribunalul Botoşani.

Alte patru persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de corupţie săvârşite anul trecut.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite