Botoşani: Executare silită eşuată după 11 ani de procese (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri care revendică Restuarantul Stadion din Botoşani  nu a reuşit să intre în local nici cu jandarmii. Localul care urma să fie evacuat astăzi de proprietarul de drept a fost între timp vândut de cinci ori.

Pentru a pune în executare o hotărâre judecătorească,  dimineaţă a avut loc o desfăşurare împresionantă de forţe de ordine în zona stadionului.

image

În zonă, înainte de sosirea executorului judecătoresc, şi-au făcut apariţia  şi câţiva indivizi cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă din Botoşani şi Suceava. La apariţia jandarmilor aceştia s-au retras din faţa restaurantului însă au supravegheat de la distanţă localul.

image
image

De 11 ani, Restaurantul Stadion a făcut obiectul mai mulor procese între Hariton Părăscuţă şi controversatul om de afaceri Constantin Cuciureanu. Cei doi revendică reciproc acest spaţiu şi au ajuns să se  judece pentru el până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Recent, Hariton Părăscuţă a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă favorabilă şi urma astăzi să o pună în executare cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Între timp, restuarantul a  fost vândut de către Constantin Cucureanu mai mulor persoane, în prezent fiind deţinut de Ernest Jakab. Executarea silită nu s-a putut face din cauză că restaurantul a fost închiriat firmei Alimat, SRL deţinută de Ovidiu Matei. Reprezentat de un avocat, chiriaşul a blocat executarea, invocând că nu a  primit somaţie scrisă de evacuare a spaţiului.

Cuciureanu acuzat că ar fi în spatele unor vânzări dubioase

image

În aceste condiţii, proprietarul a anunţat că va mai avea şi luni dimineaţă  o tentativă să intre în spaţiul câştigat în instanţă. „Ieri a reuşit să închirieză la altcineva spatiul. Voi cere luni autenticitatea actelor. Din punctul nostru de vedere problema este rezolvată şi nu mai contează câteva zile. De 11 ani de zile mă judec. Au fost făcute până acum cinci înstrăinări succesive. Tot veneam cu executorii şi găseam pe altcineva proprietar. Acum spaţiul este al lui Ernest Jakab, dar este intermediarul lui Constantin Cuciureanu. Toate vânzările succesive au fost făcute sub întrumarea lui Cuciureanu Constantin. Noi suntem de drept proprietarii spaţiului şi terenului şi acum trebuie să clarificăm cu chiriaşul. Luni vom evacua şi chiriaşul", a spus Hariton Părăscuţă.

Cuciureanu  susţine că este curat

În replică, Constantin Cuciureanu susţine că nu mai are niciun fel de treabă cu spaţiul pe care Hariton Părăscuţă în revendică. „Visează cai verzi pe pereţi. Spaţiul l-am vândut în 2008 lui Ernest Jakab şi nu mai am niciun fel de treabă cu el. Cu mulţi ani în urmă, nici nu-mi amintesc când, am cumpărat acest spaţiu de la o bancă care l-a scos atunci la vânzare pentru că propietarul nu şi-a achitat un credit. Nu mă mai interesează acest subiect", a declarat Constantin Cuciureanu

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite