Botoşani: Ceauşescu i-a atras pe tineri la film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Tinerii au venit aseară să îl vadă pe Ceauşescu la Unirea
Botoşani: Tinerii au venit aseară să îl vadă pe Ceauşescu la Unirea

Născuţi în anii 90, tinerii şi adolesecenţii par totuşi interesaţi de cum au trăit părinţii lor în vremea comuniştilor şi cine era Nicolae Ceauşescu. Aşa că s-au înghesuit aseară la Cinematograful Unirea să vadă documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" .

Realizat exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme, filmul a fost pentru mulţi dintre tineri o lecţie de istorie „ Tot ce ştiu despre comunism este din povestirile părinţilor mei. Ştiu că se trăia greu iar Ceauşescu era un dictator" a spus Ionela Botez, elevă.

Vezi ce filme româneşti mai rulează la Unirea în acest weekend!

Dincolo de vizitele oficiale în SUA, Anglia şi China făcute de soţii Ceauşescu şi imagini de la congres, documentarul a surprins şi scene amuzante din viaţa dictatorului. Imaginea Elenei Ceauşescu jucând volei în rochie sau cele prezentându-i pe dictatori la plajă i-au amuzat pe tineri" Erau penibili şi stângaci. M-au amuzat şi mi-am dat seama cât de falşi erau" a spus George Huţanu, liceean.

Nostalgicii perioadei comuniste şi oameni de cultură s-au arătat interesaţi de autobiografia lui Ceauşescu mai ales că mult edin imaginile prezentate în documentar nu au fost vreodată făcute publice „ A fost interesant, dincolo de calitatea slabă a imaginilor şi a sunetului care pe alocuri lipsea. E de înţeles totuşi dacă ne gândim că sunt imagini vechi de 30 de ani. Per ansamblu mi-a plăcut să îmi amintesc de acei ani. Interesant este că tinerii vor să afle ce a fost atunci " a spus Iulian Cojocaru, profesior-pensionar. Cel puţin 100 de persoane au urmărit aseară documentarul.

" Zilele filmului românesc" continuă cu alte patru filme de excepţie. Ziarul "Adevărul" este partener media al acestui eveniment cultural.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite