Botoşani: Băgaţi în mormânt de stres şi E-urile alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O statistică a Direcţiei de Sănătate Publică a scos la iveală un lucru de-a dreptul îngrijorător. În primele şase luni ale anului nu mai puţin de 3000 de botoşăneni au murit de diferite boli cauzate de stres şi alimentaţia necorespunzătoare.

Mai mult de jumătate dintre persoanele decedate, mai exact 1.800, au murit după ce au suferit de afecţiuni ale aparatului circulator, respectiv hipertensiune arterială, infarct miocardic sau boli cardiorovasculare.

Este trist, dar adevărat. Toate aceste decese sunt din cauza  unui stil de viaţă total nesănătos. În principal bolnavii care au decedat nu au respectat un tratament adecvat şi s-au prezentat la spital în ultima fază, când nu se mai putea face absolut nimic. Stresul şi alimentaţia proastă este una din principalele cauze. Populaţia consumă acum produse care conţin multe  E-uri, ele fiind mai ieftine decât alimentele Bio, care se găsesc în piaţă la micii producători. Pe viitor ar trebui să tratăm cauza şi nu efectul. Trebuie să ducem  mai multă muncă de prevenţie." a declarat Lidia Onofrei, purtătorul de cuvânt al DSP Botoşani. 

Specialiştii în securitatea alimentară trag şi ei un semnal de alarmă prin care îndeamnă populaţia să nu consume produse bogate în aditivi alimentari. „Nu este niciun fel de glumă. Spre exemplu, un studiu al Organizaţieie Mondiale a Sănătăţii arată că în Europa sunt 5 milioane de copii obezi. Acest lucru se datorează în principal chimicalelor din alimente dar şi iradierii fructelor pentru a-şi păstra prospeţimea. Marii producători colorează artifical fructele şi carnea cu substanţe chimice care în timp duc la afecţiuni grave." a spus Gheorghe Ciubotaru, expert în securitate alimentară. Alţi aproape 500 de botoşăneni au murit  din cauza  accidentelor vasculare suferite  din cauza stresului.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite