Botoşani: Ziarul Adevărul şi Cinematograful Unirea va invită la „Zilele filmului românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amintiri din Epoca de Aur, secvenţă film
Amintiri din Epoca de Aur, secvenţă film

În acest weekend, cinefilii sunt aşteptaţi să vizioneze şase filme româneşti de excepţie printre care şi autobiografia lui Nicolae Ceauşescu. Preţul biletului este 4 lei.

Startul va fi dat vineri seară la ora 17.00 când va rula Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu.  Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme, şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie '89. În film sunt incluse şi imagini inedite, tăiate de cenzură, care nu au fost niciodată difuzate. Pentru realizarea documentarului au fost vizionate peste o mie de ore de înregistrări. „Seara va continua cu filmul „ Occident" , în regia lui Cristian Mungiu, o comedie spumoasă despre România de astăzi când tinerele visează să plece la muncă în străinătate" a spus Viorel Hriţcu, administrator" Unirea".

Vezi aici imagini din filmul " Amintiri din Epoca de aur I"

Alte două filme româneşti, „ Boogie" şi „ Offset", rulează sâmbătă la orele 18.00 şi, repectiv, 20.00 iar duminica va fi rezervată Amintirilor din Epoca de Aur. Trei poveşti comice din perioada anilor 80 când cozile la ouă şi confrantarea cu miliţia era, depotrivă, lucruri obişnuite vor delecta cinefilii care vor alege să îşi petreacă timpul liber la cinema. Povestea vanzătorilor de aer, care reuşesc să-şi înşele vecinii cărora le ia sticlele de lapte goale pentru a le valorifica pe motiv că  sunt de la minister şi cerceteaza poluarea, cea a afacerii cu ouă dar şi  cea a curcanului zburător vor încheia" Zilele filmului românesc".

Ziarul Adevărul este partener media al acestui eveniment cultural.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite