Botoşani: EXCLUSIV: A renunţat la uniforma de poliţist ca să care morţii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicenţiu Foca şi-a dat demisia de la Frontieră din cauza salariului mic şi a condiţiilor grele de muncă. Alţi 10 poliţişti şi pompieri au renunţat la uniformă în ultimul an. Toţi au plecat la muncă în străinătate.

Vicenţiu Foca ( 38 ani) a fost poliţist de frontieră  la Postul Româneşti şi Stânca timp aproape cinci ani. Tânărul era considerat unul dintre poliţiştii de bază ai Inspectoratului Judeţean  al Poliţiei de Frontieră, dovadă misiunile internaţionale la care a participat în ultimii trei ani. Reducerile salariale l-au convins să renunţe la uniforma militară. În noiembrie 2010 a renunţat la uniforma militară ca să plece la muncă în Italia.  

image

„Salariul mi-a fost diminuat de la 2260 la 1480 lei. Nu aveam nicio şansă să supravieţuiesc mai ales că am doi copii, datorii şi o rată de 450 de euro lunar", a spus fostul poliţist care a aflat după ce şi-a dat demisia că a fost admis în structurile Agenţiei europene Frontex, creată şi specializată în coordonarea cooperării operaţionale dintre statele membre UE în domeniul securităţii frontierei.

2000 de euro lunar, de pe urma morţilor

 Acum, Vicenţiu Foca se ocupă  de repatrieri şi câştigă lunar de cinci ori mai mult decât salariul primit la frontieră. Tatăl său are o firmă de funeralii care colaborează cu o firmă de avocatură din Trieste Italia. Vicenţiu se ocupă de repatrierea trupurilor românilor decedaţi în peninsulă şi câştigă lunar 2000 de euro.  Munca sa presupune naveta săptămânală în Italia dar fostul poliţist este mulţumit şi îşi face planuri de viitor." Vreau să mă stabilesc cu familia mea în Italia. După obţinerea cetăţeniei, vreau să mă angajez la Poliţia de Frontieră italiană. Salariul unui agent debutant este 1800 euro lunar la care se adaugă cazare, diurnă şi două mese pe zi. Am fost în misiune în Italia iar condiţiile de lucru nu se compară cu cele de la noi", a mai spus tânărul care nu regretă o clipă că a renunţat la uniforma militară.

Val de demisii în structurile MAI

Alţi cinci poliţişti de frontieră şi-au dat demisia în ultimul an şi au plecat la muncă în Anglia, Austria şi Irlanda. În străinătate a plecat anul trecut şi un pompier. Alţi trei angajaţi ISU Botoşani şi-au dat demisia în 2010. „ Toţi au motivat că pleacă pentru că  îşi doresc o viaţă mai bună" a declarat plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.  De asemenea, doi poliţişti din cadrul IJP Botoşani  şi-au dat anul trecut demisia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite