Botoşani: Specializări la modă pentru viitorii liceeni: Statul plăteşte din toamnă pentru fiecare elev!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţă este mare pentru că statul dă până la 700 de euro pentru şcolarizea unui elev.  Ca să atragă cât mai mulţi elevi şi, ca atare, fonduri cât mai mari, liceele ies la rampă cu specializări inedite.

De la arhitect, la patiser în bucătărie franceză sau designer vestimentar, ofertele şcolare sunt adaptate vremurilor şi tendinţelor.

O clasă cu 30 de locuri îşi aşteptă viitorii creatori de modă care nu trebuie neapărat să fie tobă de carte." Ultima medie cu care s-a intrat anul trecut a fost şapte. La clasele de arte şi meserii se poate intra şi cu cinci", a spus Ana Maria Loghin, director adjunct Liceul Textil Botoşani care aşteaptă are 480 de locuri disponibile pentru noul an şcolar.

Arhitectura este o specializare care îi face pe mulţi adolescenţi să viseze. O clasă cu 30 de locuri va funcţiona din toamnă la Liceul de Arte „Ştefan Luchian" din Botoşani. „ Este o specializare de viitor care are mare căutare. Tocmai de aceea am inclus-o în planul de şcolarizare.  Elevii îşi pun bazele la noi în liceu după care pot urma cursuri superioare", a spus Andreea Suhăreanu, director Liceul de Arte Botoşani.

Ofertele nu se opresc aici. Operator de turism sau viitori manageri se pregătesc din toamnă la Colegiul Economic „Octav Onicescu" Botoşani care garantează elevilor că îşi pot găsi un loc de muncă imediat după terminarea cursurilor liceale. Cu aceeşi promisiune vine şi Şcoala de Cooperaţie care anunţă că pregăteşte maeştri bucătari specializaţi în bucătăria franceză.

Detalii miercuri din Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite