Botoşani: Ziua Părinţilor de Îngeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilaşii plecaţi prea devreme din aceasta lume, vor avea parte duminică de o zi specială, marcată de Organizaţia E.M.M.A. prin  „Ziua Părinţilor de Îngeri".

Acesta este singurul eveniment din România, dedicat memoriei copiilor care au murit pentru că au fost născuţi prematur.

Evenimentul se va desfăsura simultan în 16 oraşe,  duminică începând cu ora 17.30. În  Botoşani evenimentul v-a avea loc în curtea Bisericii Sf.  Parascheva, iar slujba de comemorare v-a fi oficiată de preotul Grigore Diaconu.  

Părinţii, apropiaţii acestora dar şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care au părăsit această lume şi, în urma unei numărători inverse făcută telefonic, simultan în toate oraşele organizatoare, vor da drumul baloanelor colorate sau porumbeilor , ca ritual simbolic de despărţire.

Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte una dintre cele mai grele încercări ale vieţii. În timp am învăţat, de asemenea, că îmi face mult mai bine să celebrez viaţa fetiţei mele Emma, aşa  scurtă cât a fost ea, decât sa jelesc plecarea ei....pentru că oricum asta nu o mai aduce înapoi. De uitat nu uiţi niciodată şi sufletul va fi mereu apăsat de dor dar prin astfel de gesturi, găseşti puţină alinare",  a spus Simona Baş, membră a organizaţiei.

E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizaţie neguvernamentală non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoară pe baza de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil şi, in mod special, pe cele care îşi pierd copilul înainte ca acesta să se nască.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite