Botoşani: Zeci de localităţi fără curent electric: Vezi aici bilanţul pagubelor provocate de vânt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, 19 localităţi nu erau încă alimentate cu energie electrică  iar alte 21 localităţi sunt alimentate parţial. Echipele Electrica sunt mobilizate în tot judeţul.

Probleme sunt în zona Dorohoi, Truşeşti şi Săveni. Aici vântul a bătut şi cu 120 de km/h şi a pus , ieri, la pământ stâlpii şi reţelele de electricitate. De 24 de ore, zeci de localităţi nu au curent electric. „ Noi facem eforturi să remediem pagubele. A fost suplimentat numărul echipelor de intervenţie. Sperăm ca în cursul acestei zile să refacem reţelele în toate localităţile afectate de vânt" a declarat Sorin Munteanu, purtător de cuvânt E.ON Electrica Botoşani.

Botoşănenii au înroşit , ieri, liniile telefonice de la Electrica şi 112. Peste 60 de apeluri din partea cetăţenilor judeţului au primit numai pompierii care sesizau că au rămas fără curent electric ori părţi din acoperişurile unor clădiri  au fost luate de vânt sau copacii şi stâlpii de tensiune au fost doborîţi la pământ.  Pompierii au intervenit în 13 situaţii de urgenţă generate de vântul puternic. În localităţile Hudum, Săveni şi Dorohoi s-a acţionat pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de a se prăbuşi peste locuinţe iar  în municipiul Botoşani, au lucrat ore în şir pentru a înlătura pericolul prezentat de bucăţile desprinse din acoperişurile unor blocuri de pe străzile Octav Onicescu, Griviţa, Marchian, Aleea Nucului. „ Angajaţii ISU Botoşani au acţionat şi în curtea Spitalului Judeţean „Mavromati" unde acoperişul policlinicii a căzut peste clădirea administrativă ", a declarat plt Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

  Codul galben de vânt a fost ridicat aseară. Acum, vântul bate cu doar 14km/h şi se înregistrează -3 grade celsius.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite