Botoşani: Weekend plin de istorie la Muzeul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii dornici să descopere unelte, ţinute dar şi vase vechi de sute de ani sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână pe Pietonalul Unirii.

Expoziţiile ce au înconjurat mapamondul sau exponatul lunii sunt doar câteva din atracţiile muzeului.

„Cel care ne vizitează îşi face o imagine corectă şi completă despre istoria acestor locuri, începând din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre. Mulţumită colecţiei Cucuteni am reuşit să ne facem cunoscuţi în întreaga lume prin expoziţiile internaţionale“, a precizat Lucia Pârvan, directorul Muzeului Judeţean Botoşani.

Colecţiile expuse impresionează nu numai prin valoarea pieselor, ci şi prin decorurile special concepute pentru a introduce vizitatorii în atmosfera perioadelor istorice prezentate. „Se pot afla date despre participarea şi implicarea strămoşilor în marele războaie ale neamului cum ar fi Războiul de Independenţă şi cel de-al Doilea Război Mondial. Un loc aparte îl ocupă în expoziţia noastră cultura, cu toate personalităşile născute pe meleagurile noastre“, a adăugat Lucia Pârvan.

Lămpaşul, exponatul lunii

Pentru că spaţiul de expoziţie nu poate cuprinde toate obiectele deţinute de instituţia de cultură, muzeograful Daniel Ciucălău a găsit o modalitate inedită de prezentare.„Exponatul lunii martie este un obiect care le-a luminat nopţile ostaşilor români în cel de-al Doilea Război Mondial. Lămpaşul expus este unul dintre puţinele lucruri care le aduceau aminte soldaţilor de liniştea căminului pe care l-au părăsit“, a precizat muzeograful.

Intrarea la muzeu este 4 lei, iar pentru vizitorii din grupuri organizate tariful este de doar 1 leu de persoană. Muzeul este deschis zilnic, cu excepţia zilei de luni, între orele 9.00 şi 17.00.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite