Botoşani: Vreme bună de picnic şi vizite la mănăstiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la echitaţie, la picnic şi reculegere la mănăstiri, oferta este generoasă pentru cei care nu vor să stea în casă de Sărbători. Botoşănenii care nu şi-au permis să petreacă minivacanţa de Paşte în staţiunile montane, la mănăstirile din Bucovina sau în străinătate, pot opta pentru variantele locale mult mai ieftine.

Pelerinajul la mănăstirile din judeţ este una din variantele pe care le pot alege cei care vor să se reculeagă şi să marcheze Învierea prin rugăciune. Schitul Sihăstria Voronei, situat la 25 de kilometri de Botoşani, mănăstirea Coşula, aflată la 20 de kilometri, sau Zosin, la ieşirea din oraş spre Iaşi, sunt doar o parte dintre destinaţiile pentru care pot opta botoşănenii. Organizarea unui picnic poate fi o altă variantă pentru cei dornici să se relaxeze în aer liber împreună cu familia sau cu prietenii. Pădurile Baisa, Ipoteşti sau  Rediu sunt câteva locuri apropiate de oraş, dar şi foarte pitoreşti, cu atât mai mult cu cât vremea va fi frumoasă.

„S-au anunţat peste 20 de grade, aşa că voi merge cu familia la picnic la Baisa. Pregătim un coş cu mâncare, avem vin, pască şi va fi bine. Batem mingea şi ne bronzăm dacă e soare“, a spus Adina Ignat, profesor.

Ore de echitaţie

Cei mai pretenţioşi pot alege să se relaxeze în baza de echitaţie din Vârfu Câmpului, care este deschisă de Paşte. 40 de lei costă o oră de călărit. Tot mai mulţi tineri par să fie atraşi de acest sport şi şi-au făcut rezervări la baza situată la 40 de kilometri de oraş.

„Am auzit că se fac trasee în pădurea din zonă, iar un instructor specializat te iniţiază în acest sport. Îmi doresc de mult timp să învăţ să călăresc. Este un sport plin de nobleţe şi relaxant“, a spus Manuela Andrei, studentă.

O plimbare în parc poate fi, de asemenea, o alegere potrivită, mai ales că zona de agrement va fi deschisă în perioada Paştelui. Copiii se pot distra în parcul de joacă, iar părinţii pot opta pentru o plimbare cu barca pe lac.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite