Botoşani: Virozele şi pneumoniile umplu spitalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cifrele raportate de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani pentru ultima săptămână sunt îngrijorătoare.

Bolile de sezon continuă să facă ravagii în rândul botoşănenilor. Cei mai afectaţi sunt copiii şi bătrânii care nu fost vaccinaţi. Cifrele raportate de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani pentru ultima săptămână sunt îngrijorătoare. 3500 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii şi pneumonii. De asemenea, sunt înregistrate 33 de cazuri de gripă sezonieră  iar 22 dintre pacienţi au necesitat internarea. Spitalul de pediatrie este arhiplin iar medicii transferă cazurile grave la Secţia de Boli Infecţioase.

" Pe secţii sunt internaţi doar copiii cu afecţiuni respiratoii, otite şi penumonii. Cei cu viroze sunt dirijaţi către Infecţioase ca să evităm răspândirea bolii. Lucrăm la capacitate maximă în această perioadă"a declarat dr. Iuliana Kadar, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii. Nici pe secţiile medical I şi II de la Spitalul Judeţean nu mai sunt locuri iar bolnavii sunt trataţi în ambulatoriu.

Autorităţile sanitare pun avalanşa de cazuri pe seama refuzului de a se vaccina al populaţiei. „Noi  avem obligaţia de a vaccina acele categorii de risc adică bolnavi cronici, elevi şi pensionari. Restul populaţiei decide dacă vrea sau nu se se imunizeze împotriva bolilor de sezon", a declarat Lidia Onofrei, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Peste 2000 de persoane sunt vaccinate gratuit în fiecare săptămână.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite