Botoşani: Viorel Alexandru a demisionat din funcţia de preşedinte al ANPS. El se va retrage la Botoşani unde are o firmă de audit financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Alexandru susţine că a demisionat şi nu că a fost demis
Viorel Alexandru susţine că a demisionat şi nu că a fost demis

Deşi, ministrul Muncii, Ioan Botiş a anunţat la Guvern că l-a demis din funcţie pe preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS), botoşăneanul Viorel Alexandru susţine că în realitate el şi-a înaintat demisia şi nu că a fost demis. Viorel Alexandru şi-a pierdut funcţia pentru că nu a prezentat la timp o situaţie privind indemnizaţia de creştere a copilului, considerând că era imposibil să respecte termenul

UPDATE: Ora 9.30

Colegii săi de partid sunt de părere că Viorel Alexandru a dat dovadă de neprofesionalism şi că era normal să-şi piardă funcţia. „Eu sunt de părere că situaţia pe care Ministrul Muncii a solicitat-o trebuia să o  aibă deja făcută de mult timp. Nu este admis să spui că nu poţi să predai o situaţie la timp din cauză că nu ai date din teritoriu atâta timp cât eşti la conducerea unei agenţii naţionale. „ a declarat senatorul PD-L Dan Humelnicu.

Viorel Alexandru susţine că nu a fost dat afară de la Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale ci că şi-a înaintat demisia, ce-i drept, la solicitarea ministrului Ioan Botiş. Virel Alexandru a recunoscut că nu a fost capabil să predea la timp o situaţie cerută de ministurl Muncii privind o listă cu bugetarii care primesc indemnizaţie de creştere a copilului.

" Era imposibil să realizez această situaţie în termenul solicitat pentru că trebuia să lucrez cu toate agenţiile judeţene şi obţineam date destul de greoi din teritoriu. Ministrul mi-a solicitat demisia, iar eu am răspuns considerând că este un act de onoare să demisionez atâta vreme cât nu am reuşit să-mi fac datoria. După ce mi-am depus demisia nu am reuşit să stau de vorbă cu domnul ministru, însă cu siguranţă voi avea astăzi o discuţie cu el. De aceea nici nu ştiu dacă se ia act pe loc de demisia mea sau voi fi în preavizul stabilit de lege."  a declarat pentru Adevărul de Seară Viorel Alexandru.

Botoşăneanul a adăugat că nu mai vrea să ocupe niociun fel de funcţie şi că vrea să se întoarcă la firma sa de consultanţă şi audit financiar. "Sunt sănătos şi bun de muncă şi îmi voi ractiva firma de consultanţă şi audit pe care o am la Botoşani. Nu m-am mai ocupat de afacerea mea şi cred că este momentul să o fac din nou. Încă sunt în măsură să-mi reiau activitate la firmă." a mai declarat fostul preşedinte al ANPS.

În cariera sa, Viorel Alexandru a mai ocupat funcţia de prefect al judeţului Botoşani şi Director al Direcţieie judeţene de Finanţe Publice.  

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite