Botoşani: Vijeliile au produs EON-ului pagube de peste 500.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fenomenele meteorologice din ultima săptămână au produs pagube importante în reţelele de distribuţie. Valoarea  reparaţiilor executate în regim de urgenţă depăşeşte o jumătate de milion de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, E.ON Moldova Distribuţie s-a confruntat în ultima săptămână cu o situaţie deosebit de dificilă cauzată de fenomenele meteorologice extreme. Rafalele puternice de vânt şi precipitaţiile abundente au provocat pagube însemnate în reţelele de distribuţie a energiei electrice din judeţele ,  Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Bacău şi Vaslui.

Pentru repunea în funcţiune a acestor reţele au fost necesare lucrări de  reparaţii în regim de urgenţă, a căror valoare a fost estimată la peste o jumătate de milion de lei.

Marea majoritate a avariilor din sistemul de distribuţie a energie electrice precum şi a deranjamentelor izolate au fost cauzate de  prezenţa vegetaţiei în vecinătatea reţelelor aeriene de energie electrică. Astfel, vegetaţia şi corpurile străine purtate de vânt au generat defecţiuni ale instalaţiilor şi echipamentelor şi au condus la numeroase întreruperi în alimentarea cu energie electrică .

În toată această perioadă, dată fiind situaţia de excepţie, numărul echipelor E.ON Moldova Distribuţie a fost suplimentat şi în plus, am apelat la firme prestatoare de servicii, pentru ca avariile şi deranjamentele să fie cât mai repede remediate în vederea reluării alimentării cu energie electrică a zonelor afectate.

Numărul de apeluri la serviciul deranjamente al companiei a ajuns la valori record. Numărul de apeluri înregistrate zilnic a fost de peste 20 ori mai mare decât media zilnică a apelurilor înregistrate anul trecut.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite