Botoşani: Veterinarul de la padoc, susţinut de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de botoşăneni au fost muşcaţi de maidanezi anul acesta. Medicii s-au înarmat cu statistici pentru a justifica masacrarea câinilor.

Imediat după izbucnirea scandalului, medicii de la Secţia de Boli Infecţioase au apărut cu statistici menite să susţină ideea că animalele ucise la padoc erau un pericol pentru cetăţeni.


Ultimele raportări făcute Spitalului Judeţean de către medicii de la Secţia de Boli Infecţioase arată că 149 de persoane, copii şi adulţi, au ajuns la Urgenţe după ce au fost muşcate de maidanezi.


„Acum 48 de persoane beneficiază de spitalizare şi primesc tratament antirabic după ce au fost muşcate de maidanezi“, a spus Mihaela Miller, directorul medical al Spitalului Judeţean.


46,8 lei, fiola de vaccin


Lunar, 300 de fiole de vaccin antirabic sunt administrate pacienţilor, spun medicii care au cheltuit anul trecut 109.000 de lei pentru seruri şi vaccinuri. O fiolă de vaccin antirabic costă 46,8 lei, iar banii pentru tratamentul victimelor patrupedelor fără stăpân se scad din fondurile necesare spitalului.


Lipsa medicamentelor vitale din farmacia unităţii este justificată şi de aceste cheltuieli uriaşe. „Nu zic că e bine sau rău ce s-a întâmplat la padoc. Dar se cheltuiesc sume enorme pentru tratarea celor muşcaţi de maidanezi“, a mai spus Mihaela Miller.


Potrivit Direcţiei Sanitare, 545 de persoane din Botoşani şi 130 din Dorohoi au ajuns la spital anul trecut după ce au fost muşcate de câini. Pentru prinderea animalelor de pe străzi, Primăria cheltuieşte anual 100.000 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite