Botoşani: Verdict final în cazul poliţistului care şi-a tras un glonte în cap: Stresul, munca şi problemele de familie l-au băgat în pământ pe comisarul Vieru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este concluzia la care au ajuns procurorii după trei luni de anchetă.

Comisarul şef Cristian Vieru suferea de depresie şi lua medicamente ca să reziste. Stresul cotidian, problemele din familie dar şi munca multă de la birou l-au epuizat şi l-au determinat să ia această decizie fatală. Cel puţin la această concluzie au ajuns procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani  care au instrumentat cazul în ultimele trei luni.

"În urma audierilor s-a stabilit că ofiţerul urma un tratament cu antidepresive pentru a face faţă acestor probleme. Dimineaţa, la prânz şi seara lua câte un tip de medicamente", a spus procurorul Vasile Şelaru, cel care a soluţionat cauza.

Agentul şef principal  Costică Vieru cu a cărui armă s-a împuşcat comisarul a fost scos de sub urmărire penală. Acesta a fost anchetat pentru neglijenţă în serviciu pentru că nu a stat cu ochii pe armă. Procurorii au considerat însă că acesta nu este vinovat întrucât şeful său avea oricum acces direct la fişetul metalic unde era pusă arma şi putea oricând să o sustragă, cum de altfel a făcut acest lucru în ziua sinuciderii.

Verdictul final al anchetatorilor este că poliţiştul Cristian Vieru îşi plănuise sinuciderea şi a venit la birou pe 15 aprilie 2010  hotărât să îşi ducă la capăt planul. Comisarul şef Cristian Vieru (46 ani) era inginer de profesie dar activa în structurile poliţiei din anul 1995 fiind foarte apreciat de colegi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite