Botoşani: Varicela goleşte grădiniţele din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul de Copii se prezintă zilnic copii cu varicelă
La Spitalul de Copii se prezintă zilnic copii cu varicelă

Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean nu cunosc acestă situaţie şi nu au luat nicio măsură pentru a preveni răspândirea bolii.

Deşi frigul din ultima perioadă a mai micşorat numărul cazurilor de viroze respiratorii şi penumonii, medicii spitalului de copii sunt asaltaţi de copii ce vin cu simptome de varicelă.

"Este o epidemie. Zilnic vin cazuri noi de varicelă, pe care suntem obligaţi să îi trimitem acasă cu tratament şi pentru alte afecţiuni pentru a nu îmbolnăvi şi copiii infectaţi. Vineri am avut un caz în care mama unui copil nu a spus că fratele de acasă are vărsat de vânt", a declarat Iuliana Kadar, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii.

Avand o perioadă de incubaţie de aproximativ zece zile, virusul ce cauzează varicela nu poate fi depistat decât după ce apar erupţiile pe piele. Deşi varicela este una dintre bolile ce se transmit cel mai uşor pe cale respiratorie, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean şi nici Direcţia de Sănătate Publică nu au luat nicio măsură până în acest moment.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite