Botoşani: UPDATE Vântul puternic a distrus acoperişuri, a smuls semafoarele şi a luat oameni pe sus (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viteza constantă a vântului înregistrată la amiază de Staţia Meteo Botoşani a fost  de o sută de kilometri pe oră, însă au fost şi rafale care au bătut cu 160 de kilometri pe oră.  

În continuare, judeţul Botoşani se află sub atenţionare de cod galben de vânt.

Ora 16. 45: Cel puţin 20 de localităţi din judeţ sunt la această oră în beznă din cauza avariilor produse de vânt la reţelele de energie electrică. Sunt afecate zonele Dorohoi, inclusiv municipiul, Săveni şi Ştefăneşti, dar şi cartiere din municipiul Botoşani „Am suplimentat numărul de echipe de intervenţie pentru a putea relua furnizarea energiei electrice. Contează şi de evoluţia vremii. Încercăm să remediem cât mai repede avariile şi sperăm să nu apară şi altele." a declarat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.on Moldova.

image

Echipele de la ISU Botoşani au fost solicitate la zeci de intervenţii, telefonul de la 112 sunând continuu. Potrivit ISU, pentru înlăturarea efectelor produse de vânt au fost angrenate, pe lângă forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani, efective ale EON Electrica, Secţiei de Drumuri Naţionale şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Săveni, Ibăneşti, Botoşani, Copălău, Truşeşti, Româneşti, Curteşti şi

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

image

Pompierii sunt pregătiţi să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul populaţiei.

Ora 16.30: Ciprian Vrăjitoru (foto jos), tânărul care a fost luat de vânt şi a căzut de pe un bloc cu patru etaje din Dorohoi a fost internat la Secţia de Reanimare a  Spitalului Judeţan şi este în stare critică. Medicii sunt rezervaţi asupra şanselor de a supravieţui. „A fost internat cu multiple fracturi toracice şi cel mai grav este că are ruptură de splină. Cu certitudine va fi supus unor intervenţii chirurgicale",  a declarat medicul Vasile Alămâie, de la UPU.  Nu este exclus ca tânărul să fie transferat la un spital din Iaşi.

image

Potrivit locatarilor din blocul unce a avut loc cuplitului accident, tânărul ar fi căzut de la 12 metri pe un câine maidanez care, culmea, a spuravieţuit. Dealtfel, oamenii din bloc au ieşit afară din case speriaţi de urletele câinelui pe care a căzut tânărul.

Ora 15.10: Un bărbat de 31 de ani din Dorohoi, administrator la o firmă de construcţii, a fost aruncat de vânt de pe un bloc cu patru etaje. Ciprian Vrăjitoru a fost chemat de locatari să verifice şarpanta de pe bloc, iar rafalele de vânt l-au trântit la pământ. Medicii din Dorohoi au decis să-l transfere de la Spitalul „Mavromati“ din Botoşani.

Ora 15.00: Vântul a lăsat fără acoperiş şi Ambulatoriul Spitalului Judeţean „Mavromati“(foto).

image
image

Rafalele puternice de vânt, care au bătut în oraş şi cu 160 de kilometri pe oră, au distrus tot ce le-au stat în cale. În jurul orei 11.00, acoperişul unui bloc de lângă Piaţa Mică a fost smuls şi împrăştiat pe zeci de metri. O bucată din acoperiş s-a înfipt într-un autoturism parcat la zece metri de respetivul bloc.

Citeşte şi:

Vântul face ravagii la Iaşi: Un copac a căzut peste o maşină în Tudor Vladimirescu

Suceava: Vântul în rafale a luat acoperişul Gării Iţcani şi a distrus tencuielile blocurilor (FOTO)

Câteva minute mai târziu, tencuaiala unui bloc de pe strada Marchian a fost desprinsă de vânt şi aruncată pe trotuarul din faţa Băncii Transilvania, chiar în perimetrul unde este instalat bacomatul. Doar şansa a făcut ca în acel moment nicio persoană să nu utilizeze bancomatul. „S-a auzit o bubuitură mare şi când m-am întors am văzut bucăţi de ciment şi cărămizi de astea ornamentale căzute de pe bloc. Civeva a sunatb imediat la 112 şi în câteva minute a venit Poliţia Locală şi a blocat zona", povesteşte Gheorghe Rebenciuc.

image
image
image
image

Circulaţia pietonală a fost imediat interzisă în zonă şi au fost chemate mai multe echipaje de intervenţie de la ISU care sau desprins controlat resturile de tencuială rămase pe pereţii clădirii.  

image

Nici semoafoarele sau panourile publicitare  nu au scăpat de furia rafalelor de vânt. Semaforul de pe Onicescu a fost smuls de pe stâlp şi cârat de vânt până în mijlocul intersecţiei. Mai multe panorui publicitare au fost puse la pâmânt sau rupte în bucăţi de vântul puternic.

image
image

În mai multe zone ale oraşului, dar şi în judeţ au fost semnalate întreruperi de energie electrică din cauza avariilor produse de copacii rupţi care au căzut peste reţeaua electrică

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite