Botoşani: Vânător cercetat penal pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un botoşănean, în vârstă de 50 de ani, a fost prins de poliţie că avea supra sa o carabină şi 71 de cartuşe. Arma era deţinută legal însă vânătorul nu avea autorizaţie de ieşire în teren,  în această perioadă vânătoarea fiind interzisă.

Ieri, în jurul orei 08.30, poliţiştii din comuna Vorona, în baza unor date deţinute, au oprit în trafic, pe DJ 208 C, la ieşirea din localitatea Vorona, înspre Botoşani, autoturismul marca Volkswagen Passat condus de A. GHEORGHE de 50 ani, din municipiul  Botoşani.  La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost găsite două arme de vânătoare marca „IJ", calibrul 12, şi 71 cartuşe.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că A. GHEORGHE este posesor legal al armelor de vânătoare, însă nu posedă autorizaţie de ieşire în teren în această perioadă, vânătoarea fiind interzisă.

De asemenea, s-a stabilit faptul că 15 cartuşe de vânătoare din cele găsite în autoturism erau confecţionate artizanal, fapt care contravine prevederilor art. 279 alin.1 Cod Penal ( infracţiunea de  nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor ).

Din cercetările efectuate a reieşit că sunt întrunite şi elemente constitutive ale infracţiunilor de braconaj cinegetic  prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, şi uz de armă letală fără drept, prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, modificată şi completattă de OUG 26/2008.

În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând a se propune soluţie procedurală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite