Botoşani: Vama Rădăuţi Prut a egalat traficul de la Stânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lună de la inaugurare,  prin Vama Rădăuţi Prut au trecut 12.736 de persoane şi 5.132 de autovehicule. Puţin mai mare a fost traficul din Vama Stânca. Se estimează că cele două vămi vor fi mai aglomerate după data de 31 martie când vor intra în circulaţie permisele de mic trafic, valabile pentru moldovenii din zona de frontieră  care vor intra în România fără viză.

La o lună de la inaugurare, ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a cerut Prefecturii Botoşani o statistic exactă a traficului din vama nou deschisă cu republica Moldova. Potrivit prefectului Cristian Roman, în perioada 15 februarie-15 martie, prin vama de la Rădăuţi Prut au trecut 12.736 de persoane şi 5.132 de autovehicule, comparativ cu cel de la vama Stânca unde s-au înregistrat în aceeaşi perioadă 13.144 de persoane şi 5.464 de autovehicule.

"Printr-o vamă deschisă de ani de zile au trecut mai mult cu doar 500 de maşini şi persoane decât la Rădăuţi, unde e deschisă doar de o lună de zile. ", a declarat prefectul Cristian Roman.

Autorităţile se aşteaptă însă ca traficul din cele două vămi cu republica Moldova să crească substanţial după  31 martie când vor intra în vigoare permisele de mic trafic ce vor fi distribuite prin Consulatele României în Republica Moldova.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite