Botoşani: Val de şoferi beţi la volan în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci şoferi  au rămas fără permis dar s-au ales cu dosar penal

Acţiunile poliţiştilor de la Rutieră, demarate în acest weekend, s-au soldat cu zeci de amenzi dar şi pemise suspendate pentru încălcarea normelor de trafic. În atenţia oamenilor legii s-au aflat, în special, conducătorii auto care şi-au format un obicei de a conduce în stare de ebrietate.

Lista şoferilor ,prieteni cu Bachus, a fost deschisă sâmbătă seară de un bărbat de 48 de ani din Botoşani care gonea pe străzile oraşului cu o concetraţie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Condus la  spital acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal, evident, după ce i-au luat permisul de conducere.

Cei mai mulţi şoferi beţi au fost depistaţi pe drumurile judeţene unde s-au organizat razii în acest sfârşit de săptămână. Patru tineri au intrat în atenţia poliţiştilor care i-au testat cu aparatul etilotest şi le-au suspendate permisele de conducere pentru că aveau o alcoolemie de peste 0,80 g/l. Toţi s-au ales cu dosare penale. Cercetat penal este şi un tânăr de 28 ani din localitatea Coşuleni care a reuşit performanţa să comită trei infracţiuni în câteva minute.

,,Marian D. este cercetat pentru furt, conducere fără permis şi cu alcoolemie după ce , sâmbătă seara, a părtuns în casa unei bătrâne de 83 de ani , a sustras butelia montată la aragaz, apoi a urcat într-un tractor şi a plecat la drum deşi nu avea permis de conducere" a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani. Testările au arătat că tânărul avea o alcoolemie de 0,45g/l în aerul expirat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite