Botoşani: Uz de armă pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni coordonate de procurorii DIICOT zece persoane care făceau parte dintr-o reţea de contrabandă cu ţigări au fost reţinute pe frontieră, la Oroftiana. Printre persoanele reţinute se află şi un ucrainean. Mascaţii au folosit armamentul din dotare pentru a-i putea  prinde pe traficanţi. Au fost conficate 21.250 de  pachete cu ţigări.

La acţiune au participat zeci de  poliţiştii de frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul D.G.I.P.I. şi D.G.A.,  sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.  Traficanţii au fost prinşi în  flagrant în timp ce aduceau ilegal ţigări din Ucraina,  peste graniţă.

image

În cadrul acţiunii au fost reţinute în total zece persoane, dintre care un cetăţean ucrainean şi au fost confiscate 21.250 pachete de ţigări timbrate Moldova şi Ucraina, în valoare de 188.000 lei, De asemeni au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, patru autovehicule (VW Transporter, Toyota Rav 4, Opel şi BMW).

Începând cu luna februarie 2011, poliţiştii de frontieră botoşăneni au obţinut date şi informaţii cu privire la existenţa unei grupări infracţionale care avea ca preocupare contrabanda cu ţigări din Ucraina, atât prin punctele de trecere a frontierei cât şi peste frontiera verde.

Gruparea, condusă de B.C., în vârstă de 27 ani, din Botoşani, era formată din mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 54 de ani, printre care şi doi cetăţeni ucraineni. Ţigările erau comercializate pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi.

Existând date şi indicii temeinice cum că în noaptea de 03/04 iulie 2011 grupul urma să comită infracţiunea de contrabandă, s-a procedat la monitorizarea zonei de frontieră şi a persoanelor, ocazie cu care a fost surprins B.C. în timp ce încărca într-un VW Transporter mai multe colete voluminoase, pline cu ţigări, care au fost introduse în România de cetăţeni ucraineni prin trecerea frontierei de stat. Poliţiştii de frontieră au executat somaţie legală prin voce şi ulterior trei focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime. În activitatea infracţională B.C. a fost ajutat de un număr de nouă persoane care au supravegheat căile de comunicaţie din apropierea zonei comiterii faptei pentru a sesiza eventuala prezenţă a organelor de poliţie şi a împiedica descoperirea faptelor celor în cauză şi confiscarea mărfii",  a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

În acest moment cercetările sunt continuate de către procurorii D.I.I.C.O.T.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite