Botoşani: Uniforma şcolară încinge spiritele la „A. T. Laurian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre părinţi refuză să dea bani pentru uniforme, acum obligatorii. Ei sunt nemulţumiţi că vor fi produse la Oradea.

Colegiul Naţional „A. T. Laurian“ este primul liceu din judeţ care a introdus în regulamentul intern obligativitatea uniformei pentru elevii care învaţă aici. Conducerea liceului se străduieşte de doi ani să aleagă un model de uniformă care să fie pe placul tuturor.

Ultimul model ales a împărţit liceul în două tabere şi a creat nemulţumiri chiar şi în rândul părinţilor care vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 205 lei. „În primul rând, mi se pare suspect că firma care produce uniforma este din Oradea şi nu din Botoşani. Cred că avem în oraş suficiente firme de confecţii care ar fi putut să scoată o uniformă mai ieftină. Preţul este nejustificat de mare având în vedere calitatea materialului şi modelul destul de simpluţ“, consideră Elena C., mama unei eleve de la „Laurian“.

Chiar şi unii profesori recunosc că uniforma nu este pe placul elevilor. „Eu, personal, sunt adepta uniformei întrucât conferă un statut deosebit liceului. Scandalul este pe marginea modelului. Îndeosebi fetelor nu le place fusta pentru că este parte peste parte şi nici vesta pentru că are nasturi în spate şi o culoare nepotrivită“, spune Violeta Băltuţă, profesoară de franceză şi mama unei eleve din clasa a X-a.

„Modelul este demodat“
În timp ce băieţilor puţin le pasă de model, fetele de la „Laurian“ sunt pretenţioase şi doresc ca uniforma să fie în pas cu moda. Mai exact, fusta să fie scurtă, vesta cambrată, iar pantalonii să nu fie evazaţi, ci mulaţi. „Materialul este incomod, iar modelul este inestetic. Pantalonii evazaţi nu se mai poartă de mult. Nu ne putem îmbrăca cu aşa ceva“, explică Georgiana Apostol, elevă.

Conducerea şcolii susţine însă că modele asemănătoare de uniformă au fost alese de majoritatea liceelor de prestigiu din ţară şi că în cel mult o lună va trebui să dea comandă pentru cei 1.200 de elevi, aşa că nu se pot face mari modificări la modelul prezentat de firma din Oradea.

Atât pentru băieţi, cât şi pentru fete, uniforma va avea cinci piese vestimentare care vor putea fi purtate vara sau iarna. „Dacă s-a stabilit introducerea uniformei, trebuie să o poarte toată lumea. În această săptămână se vor lua măsuri tuturor elevilor, cu excepţia celor de-a XII-a. Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea“, a spus Ioan Onofrei, directorul Colegiului „A. T. Laurian“. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite