Botoşani: Uniforma şcolară, subiect de dispută la Colegiul Laurian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Comitetului Profesoral de a introduce  obligativitatea uniformei la Colegiul A.T Laurian a încins spiritele în şcoală. Profesorii doresc o uniformă decentă în timp ce elevii vor  una cool. Modelul propus de profesori este contestat de elevi, dar şi de unii părinţi care nu sunt deacord să plătească 200 de lei pe uniformă.

Colegiul Naţional A.T. Laurian este primul liceu din judeţ care a introdus în regulamentul intern obligativitatea uniformei pentru elevii care învaţă aici. Conducerea liceului se chinuie de doi ani să aleagă un model de uniformă care să fie pe placul tuturor. Ultimul model ales a împărţit liceul în două tabere şi a creat nemulţumiri chiar şi în rândul părinţilor  care vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 205 lei.

image

 "În primul rând mi se pare suspect că firma care produce uniforma este din Oradea şi nu din Botoşani. Cred că avem în oraş suficiente firme de confecţii care ar fi putut să scoară o uniformă mai ieftină. Preţul este nejustificat de mare având în vedere calitatea materialului şi modelul care este destul de simpluţ",  consideră Elena C, mama unei eleve de la Laurian.

Chiar şi unii profesorii care au copiii la Laurian recunosc că uniforma nu este pe placul elevilor."Eu personal sunt adepta uniformei întrucât conferă un statut deosebit liceului.  Scandalul este pe marginea modelului. Fetelor nu le place fusta pentru că este parte peste parte şi nici vesta pentru că are nasturi în spate şi o culoare nepotrivită", spune Violeta Băltuţă, profesor de franceză şi mama unei eleve.

În timp ce băieţilor puţin le pasă de model, fetele de la Laurian sunt extrem de pretenţioase şi doresc ca uniforma lor să fie în pas cu moda. Mai exact fusta să fie scurtă, vesta cambrată, iar pantalonii să nu fie evazaţi ci mulaţi. 

Mai multe amănunte în Adevărul de Seară de mâine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite