Botoşani: Unele spitale refuză să angajeze cadrele medicale din unităţile desfiinţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în  judeţ sunt teoretic vacante 354 de posturi de asistenţi medicali şi infirmiere, nici un sfert dintre cadrele medicale redistribuite din spitalele desfiinţate nu vor putea fi angajate. Directorii de spitale spun că nu pot face angajări pentru nu au bani cu ce să plătească salariile.

Doar cei zece medici care au lucrat la Spitalele Darabani, Truşeşti sau Sanatoriul Guranda şi-au rezolvat problema şi au reuşit să se angajeze. Majoritatea asitentelor medicale şi a infirmierilor au primit negaţii scrise, deşi spitalele pentru care au optat au anunţat că au zeci de posturi vacante.  Spitalul Judeţean Mavromati nu poate angaja niciun salariat mai mult decât are acum, Maternitatea Botoşani are depăşit bugetul de salarii,iar  Spitalul de Copiii tocmai a făcut disponibilizări de personal. Prin urmare nicio unitate dintre acestea nu va putea prelua la rerdistribuire asistenţi şi infirmiere din spitalele desfiinţate.

„Nu pot prelua nicio persoană la redistribuire pentru că bugetul care a fost aprobat de către Consiliul Judeţean abia îmi ajunge pentru plata salariile angajaţilor pe care îi avem" a declarat Ovidiu Mimor, directorul Spitaluşlui judeţean Mavromati.

Singurele unităţi care au primit asitenţi medicali şi infirmiere sunt Spitalul de Psihiatrie, Spitalul TBC şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă. „Mie mi se pare nelegal să nu angajezi personal redistribuit dacă ai anunţate posturi vacante. Am avut cinci posturi vacante şi am angajat cinci persoane",  a spus Gabriel Oprişanu, directorul de la Spitalul de Psihiatrie Botoşani.

Amalia Budescu a lucrat timp de 13 ani ca asitentă medicală la Sanatoriul Guranda, care tocmai a fost desfiinţat. La redistribuire, femeia a optat pentru Serviciu Judeţan de Ambulanţă, însă a fost respinsă. „La ambulanţă sunt 19 posturi vacante, dar au angajat doar trei asistente medicale. Am primit negaţie scrisă  în care spune clar că nu ne poate primi în urma redistribuirii. Acum unde să mă mai duc?",  a spus  Amalia Budescu. Ca ea sunt aproape 60 de cadre medicale. Unele dintre ele ar fi dispuse să facă naveta zeci de kilometri sau să locuiască în chirie, departe de familii, doar ca să aibă un loc de muncă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite