Botoşani: Unele sindicatele botoşănene nu sunt încă hotărâte să facă grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De frică să nu îşi piardă serviciile, unii bugetari renunţă la greva generală ce va debuta pe 31 mai, în timp ce unii vor face grevă doar de solidarietate pentru căteva ore.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional, care cuprinde măsurile de austeritate. Imediat după anunţarea măsurilor ce vor fi luate funcţionarii publici şi cadrele didactice au anunţat că începând cu data de 31 mai vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. Măsura este apreciată de botoşăneni care nu văd o altă ieşire din această situaţie decât o altă revoluţie.

„Nimeni nu se poate pune împotriva dorinţei maselor populare. Singura soluţie pentru a scăpa de aceşti hoţi care au căutat numai măsuri pentru a-şi proteja în continuare veniturile şi ai extemina pe săraci este o nouă revoluţie", a declarat Ioan Marcu , inginer.

Ca şi la Revoluţia din 1989, Botoşaniul va face din nou notă discordantă. Cadrele didactice nu sunt încă hotărăte să intre în grevă. Potrivit liderilor sindicali, Ministerul Educaţiei a reuşit să intimideze dascălii printr-o adresă în care se cerea întocmirea unor tabele nominale cu profesori care vor intra în grevă, sub pretextul organizării examenului de bacalaureat. Mai multe detalii în ediţia de mâine a ziarului Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite