Botoşani: MINOR BĂTUT LA ORFELINAT!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Asaftei susţine că are ochiul vânăt pentru că a fost abuzat fizic de şeful Centrului "Prietenia"
Ionuţ Asaftei susţine că are ochiul vânăt pentru că a fost abuzat fizic de şeful Centrului "Prietenia"

Scandal la un centru de plasament din Botoşani. Un băiat de 17 ani susţine că a fost lovit cu pumnul de către un şef de centru.

CITEŞTE ŞI: 

Minorul a depus plângere la poliţie împotriva şefului de centru!

„Mi-a tras un pumn în faţă pentru că i-am reproşat că îl dau în presă pentru că vorbeşte urât" sunt cuvintele unui tânăr de 17 ani, internat la Centrul „Elena Doamna" Botoşani. Ionuţ Asaftei (foto) susţine că aseară, în jurul orelor 22.30, în urma unui control efectuat de şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani împreună cu şeful Centrului „Prietenia", a fost ameninţat, după care bătut.

Ionuţ Asaftei în faţă la Centrul Elena Doamna

„M-a întrebat de ce dorm pe jos şi i-am spus că s-a rupt patul. Apoi s-au luat că de ce port blugi şi nu sunt în pijamale. Le-am reproşat că am aşteptat o oră la uşa lor ca să fac cererea de revocare din centru în timp ce ei erau la cafele şi ţigări şi atunci au început să mă facă în toate felurile...să îmi vorbească foarte urât. Când i-am spus şeful de la „Prietenia" că îl dau în presă pentru felul în care îmi vorbeşte acesta m-a înjurat după care mi-a dat un pumn în faţă", a spus Ionuţ Asaftei.

Deşi băiatul are un ochi vânăt, cei doi şefi susţin că nimeni dintre cei veniţi în control nu s-a atins de el şi că acesta este un copil problemă.

Ionuţ Asaftei

„Nu a fost agresat. E doar o minciună ordinară. Am avut multe probleme cu acest tânăr şi astăzi am aflat cu stupoare că a făcut plângere la poliţie că ar fi fost bătut. Nu e adevărat. Am fost de faţă. Am făcut cerere la Parchet pentru instituirea acestuia într-un penitenciar de minori de la Târgul Ocna pentru că a comis numeroase infracţiuni", a spus Liviu Rădăşanu (foto), directorul DGASPC Botoşani.

Liviu Rădăşanu

Nici şefa centrului Elena Doamna nu cunoaşte să fi fost vreun incident de acest gen în cadrul unităţii şi că băiatul ar fi putut să capete vânătaia de oriunde având în vedere că acesta pleacă deseori din centru.

„El trebuia să fie la internat la Dorohoi pentru că este elev în clasa a X-a la Şcoala Specială de acolo însă nu îi convine situaţia de acolo, că regulile sunt prea stricte şi de aceea vine aici. I-am dat bani să se ducă la Dorohoi şi nu vrea", a spus Marcela Pohoaţă, şefa Centrului „Elena Doamna".

 Cel acuzat susţine că a existat un schimb de replici între el şi tânărul în cauză însă fără să îl atingă.

„Nu s-a întâmplat absolut nimic. A existat un schimb de replici dar nu l-am atins. Este doart spiritul de gaşcă iar băiatul face fel şi fel de probleme", a spus Andi Murariu, şeful Centrului „Prietenia".

Tinerii care s-au aflat în camera respectivă au o altă poveste decât cea a autorităţilor.

 „L-a întrebat de ce doarme pe jos şi l-a acuzat că a rupt el patul. Când Ionuţ i-a spus că îl dă la presă pentru că vorbeşte urât cu el atunci şeful de la „Prietenia" i-a tras un pumn în faţă. Nu eram doar eu în cameră dar ceilalţi se tem să vorbească...le e frică că o să-i dea afară din centru", a specificat Ştefan Codreanu (foto), tânăr de 18 ani internat în Centrul "Elena Doamna" Botoşani.

Ştefan Codreanu
Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite