Botoşani: Un sac de bani pentru asigurarea caselor primăriei: Poliţele ar putea fi plătite din chiriile majorate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de de mii euro trebuie să achite anual primăria pentru asigurarea celor 1300 de locuinţe sociale şi ANL pe care le are în administrare. Suma nu este prevăzută în bugetul pe acest an iar edilii locali iau în calcul majorarea chiriilor pentru recuperarea banilor.

Primăria Botoşani este proprietar pe 500 de locuinţe construite în sistem ANL,  peste  800 de locuinţe sociale dar şi zeci case din centrul vechi al oraşului. Pentru toate acestea, municipalitatea trebuie să achite poliţie de asigurare împotriva calamintiăţilor naturale potrivit legii intrată în vigoare de la 1 iulie.

Un calcul estimativ arată că aceste cheltuieli depăşesc anual 40 de de mii de euro dacă poliţia de asigurare va fi 30 de euro pentru fiecare locuinţă. Suma este uriaşă în condiţiile unui buget de criză în care nu au fost prevăzute aceste cheltuieli suplimentare.

Tocmai de aceea, edilii locali iau în calcul majoararea chiriilor atât la locuinţele sociale cât şi la apartamentele ANL. „ Aşa se procedează şi în sistemul privat. Dacă proprietarul are cheltuieli suplimentare ele vor fi suportate şi de chiriaş. Sumele nu vor fi mari. Undeva la 10 lei lunar de familie" a spus Cătălin Alexa, viceprimarul municipiului Botoşani.

Majorarea chiriilor se poate face doar în urma unei hotărâri a Consiliului Local.

Detalii miercuri în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite