Botoşani: Un medic de la ţară este noul consilier al ministrului sănătăţii CSEKE Attila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Paul Şerban din localitatea Nicşeni a fost desemnat consilier al ministrului Cseke Attila pe probleme de medicină de familie. Decizia va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial. Pe 1 aprilie, medicul va prelua funcţia cu jumătate de normă.Noul consilier al ministrului Cseke Attila a anunţat că va discuta cu şeful său direct modificarea noul contract cadru care încalcă drepturile medicilor de familie şi duce la falimentul

De 22 de ani, doctorul Paul Şerban are grijă de sănătatea localnicilor din Nicşeni. Medicul a absolvit în 1985 Facultatea de Medicină Bucureşti , şi-a făcut stagiatura la Târgu Mureş şi a fost repartizat la Botoşani.

Preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, medicul este cunoscut pentru procesul intentat în anul 2006 Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pe care a obligat-o să îi achite sporuri salariale în valoare de 80.000 de lei. Doctor la ţară, Paul Şerban a luptat trei ani împotriva sistemului şi l-a învins demascând totodată ilegalităţile comise împotriva medicilor de familie.

Botoşani: Află povestea medicului care a învins sistemul sanitar!

 Acum, medicul Paul Şerban va media problemele medicilor de familie din întreaga ţară în calitate de consilier al ministrului sănătăţii. „ Şi pentru mine a fost o supriză această funcţie. Nu sunt înrolat politic, nu îl cunosc îndeaproape pe domnul ministru şi nu mă aşteptam să fiu propus pentru această funcţie care îmi aduce o mare responsabilitate", a spus dr. Paul Şerban care va munci cu jumătate de normă în această funcţie de la 1 aprilie. „ Nu voi pleca de la Nicşeni. Oamenii au nevoie de mine iar eu am depus un jurământ să îi ajut. Voi răspunde solicitărilor domnului ministru pentru care voi lucra cu jumătate de normă. Nu ştiu dacă şi ce salariu voi primi", a mai spus dr. Paul Şerban.

Noul consilier al ministrului Cseke Attila a anunţat că va discuta cu şeful său direct modificarea noul contract cadru care încalcă drepturile medicilor de familie şi duce la falimentul cabinetelor de la ţară. „ Astăzi va fi publicată o hotărâre în Monitorul Oficial prin care se va anunţa prelungirea termenului de semnare a acestor contracte pentru luna iunie. Dacă nu se vor aduce modificări favorabile contractului, eu personal nu îl voi semna", a declarat noul consilier al ministrului sănătăţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite