Botoşani: Un ieşean strângea bani de la botoşăneni sub pretextul că este angajatul unei fundaţii de binefacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul susţinea că strânge bani pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de leucemie
Bărbatul susţinea că strânge bani pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de leucemie

Bărbatul aborda trecătorii şi le solicita să doneze bani în numele unei fundaţii inexistente, motivând că astfel vor fi un sprijin pentru persoanele suferinde.

Poliţiştii comunitari l-au depistat, astăzi, pe Radu Constantin Pricop (27 de ani) din localitatea Valea Lupului.

Acesta aborda trecătorii cărora le cerea bani în numele Fundaţiei umanitare „Vremea Speranţei". În urma verificărilor, asupra bărbatului au fost găsite o serie de copii indescifrabile după aşa zisele documente ale fundaţiei, însă, niciuna din copii nu era legalizată.

De asemenea, bărbatul în cauză nu a putut face dovadă că este reprezentantul legal al acestei presupuse organizaţii, având asupra sa doar o legitimaţie cu modificări vizibile şi cu semnătura deţinătorului.

Bărbatul a oferit două numere de telefon ale unor persoane despre care Constantin Pricop susţinea că îi sunt superiori. Una dintre persoane nu a putut fi contactată iar cealaltă a declarat că nu are cunoştinţă de o asemenea fundaţie.

„Strâng fonduri pentru această fundaţie, pentru a ajuta nişte copii bolnavi. Nu am nicio împuternicire la mine decât acea legitimaţie. Eu sunt preşedintele acestei fundaţii", a spus Radu Constantin Pricop poliţiştilor comunitari după ce, cu ceva timp înainte, susţinea că este doar unul dintre delegaţii fundaţiei.

Bărbatul a procedat în acelaşi stil în mai multe judeţe din ţară. Ieşeanul a fost preluat de Poliţia Municipală care efectuază cercetări în acest sens.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite