Botoşani: Un frigider de o tonă agită spiritele la Şomaj. Pentru montarea gigantului trebuie distrusă clădirea Agenţiei pentru Formarea şi Ocuparea Forţei de Muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Aparatul donat de UE  este destinat recalificării şomerilor dar nu poate fi introdus în clădirea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru că este uriaş. Singura soluţie ar fi dărâmarea unui perete al clădirii care abia a fost reabilitată anul trecut cu două milioane de lei. Mai mult, toată reţeaua electrică trebuie modificată ca frigiderul să poate fi utilizat.

Agenţiei pentru Formarea şi Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM)  se chinuie de aproape doi ani să pună bazele unui laborator prorpiu pentru calificarea şomerilor în meseriile de cofetar-bucătar şi patiser mai ales că oferta locurilor de muncă în acest domeniu este bogată în statele europene. Uniunea Europeană a donat deja echipamente profesionale în valoare de 10 mii de lei pentru pregătirea cursanţilor care nu pot fi însă folosite din cauza gabaritului depăşit.

Singura soluţie, dărâmarea peretelui

Un frigider de o tonă, un malaxor pentru aluaturi şi un aparat pentru coacerea produselor de patiserie de ultimă generaţie zac în clădirea Centrului pentru Pregătire Profesională a AJOFM. Problema este un frigider de inox care cântăreşte nu mai puţin de o tonă se încăpăţânează să intre în clădirea de pe strada Tomoroveanu. Singura soluţie este dărâmarea unui perete al clădirii care abia a fost reabilitată cu două milioane de lei. ,, Nu avem altă soluţie. Echipamentele sunt utile dar nu pot fi altfel folosite. Doar aşa venim în sprijinul şomerilor care se pot califica în domenii aflate la mare căutare,, a declarat Sorin Şologon , director AJOFM Botoşani.

Ce cheltuieli implică montarea gigantului şi cât de rentabilă este afacerea , aflaţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite