Botoşani: Un fost poliţist circulă doar beat la volan şi fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interval de doar două săptâmâni, fostul poliţist Petru Aniculăesei a fost prins de trei ori beat la volan. În plus, botoşăneanul de 55 de ani,  mai avea şi permisul reţinut , fiindu-i suspendat dreptul de a mai conduce după un accident pe care l-a produs  în ianuarie  sub influenţa băuturilor alcoolice .

Petru Aniculăesei, în vârstă de 55 de ani, a lucrat ca  subofiţer la postul de poliţie din comuna Băluşeni. Fostul poliţist, în prezent pensioar, a reuşit să-şi  umple cazierul cu săvărşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Rutier.  Beat fiind la volan, la începutul anului a  produs un accident de circulaţie şi i-a fost reţinut permisul în vederea suspendării, iar de atunci a mai fost depistat în trafic de trei ori conducând sub influenţa băturilor alcoolice.

Ultima dată, sâmbătă după amiază, în jurul orei 15.20, un echipaj al Poliţiei Rutiere l-a oprit din nou în trafic pe fostul poliţist care conducea un autoturism Opel pe strada Octav Onicescu din Botoşani. Foştii colegi au rămas şocaţi când au văzut că după ce s-a dat jos de la volan, Pentru Aniculăesei abia se mai ţinea pe picioare.

Întrucât conducătorul auto emana halena alocoolică, a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Ajusn la spital, fostul poliţist arefuzat categoric să I se recolteze sânge şia  devenit chiar  şi recalcitrant.  

"Faţă de acesta au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi refuzul de a se supune  recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, urmând a se propune soluţie procedurală." a  declarat inspectorul  Eduard Iacob, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în zilele de 16 şi 17. martie, botoşăneanul a mai fost depistat de către poliţişti în trafic săvârşind aceleaşi încălcări ale normelor rutiere, cu privire la acesta, într-una din cauze efectuându-se cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sfidare a organelor judiciare. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite