Botoşani:FOTO Fratele băieţelului mort în incendiul de aseară a decedat la Bucureşti: Surioara lor este în stare critică! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei copii au fost lăsaţi nesupravegheaţi de mama lor care a plecat la cules de ciuperci.Tatăl este plecat la muncă în străinătate.

ora 14.00

Băieţelul de 1,6 ani nu a supravieţuit în ciuda eforturilor depuse de medicii bucureşteni. Copilul avea arsuri de gradul IV pe 80% din suprafaţa corpului. Medicii au fost rezervaţi încă de la început cu privire la şansele sale de supravieţuire.

image

În stare gravă este şi surioara celor doi băieţi decedaţi. Fetiţa de patru ani are arsuri de gradul III şi IV pe 60% din suprafaţa corpului. Copila este ţinută în viaţă doar de aparate.

Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 20.00, în localitatea Corni.  Anca Motoc ( 22 ani) şi-a adormit pruncii, a aprins focul în sobă şi a plecat la pădure să culeagă ciuperci. Cei trei copii au stat singuri cel puţin două ore, cred anchetatorii.

Citeşte şi:

 Botoşani: Trei copii au murit arşi de vii într-un incendiu!

 Jarul căzut din sobă se pare că a aprins pătura de pe patul în care dormeau cei trei copii. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au cuprins imediat toată casa.

image

Băieţelul de 2,9 ani a murit asfixiat. Fraţii săi au fost găsiţi de pompieri mai mult morţi decât vii şi cu arsuri de gradul III şi IV pe tot corpul.  „ O fetiţă de 4 ani şi un băieţel de 1 an şi 6 luni, aflaţi în aceeaşi încăpere în momentul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate", a spus plt. Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU Botoşani.

Cei doi fraţi, care au supravieţuit tragediei, au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Pediatrie Botoşani. „ Băieţelul de 1,6 ani a suferit arsuri de gradul IV pe 80% din suprafaţa corpului. Copilul a fost stabilizat hemodinamic, intubat şi protejat termic după care a fost transportat la Bucureşti. În cazul său prognosticul este rezervat. Sora sa, în vârstă de patru ani , prezintă arsuri de gradul III şi IV pe o suprafaţă mai mică şi nu pune probleme"a spus dr.Yassin Jaber, medic chirurg Spitalul de Pediatrie Botosani.

image

Dată fiind starea gravă a copiilor, medicii pediatri au decis transportarea lor de urgenţă la Clinica de Arşi din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Un echipaj de la Ambulanţă i-a transportat aseară la aeroportul Salcea din Suceava de unde copiii au fost duşi în Capitală cu un avion.

Poliţiştii au demarat cercetările. O anchetă este demarată şi de Protecţia Copilul. Mama este acuzată de neglijenţă şi ar putea fi  decăzută din drepturile părinteşti.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite